دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1402 - 21:59
حجت‌الاسلام خسروپناه:

حکمرانی الهی و مردمی مقبول‌ترین نوع حکمرانی است 

حکمرانی الهی و مردمی مقبول‌ترین نوع حکمرانی است 
دبیر شورای انقلاب فرهنگی، حکمرانی الهی و مردمی را مقبول‌ترین نوع حکمرانی دانست که مستندات قرآنی و عقلایی دارد و بر اهمیت حضور و نقش مردم در حاکمیت جامعه اسلامی تأکید دارد.
کد خبر : 896743

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش ملی «تحول محلات» که با محور برنامه‌ریزی راهبردی، توسعه اجتماعی، توسعه محیطی و تأمین ایمنی و امنیت ملی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس، موسسه استنادی، پایش علم و فناوری جهان اسلام isc، سیولیکا، سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه امام سجاد علیه‌السلام با حضور مسئولان کشوری، لشکری و دانشگاهیان استان هرمزگان در سالن پروفسور حسابی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار شد، ضمن تبریک چهل و پنجمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و اعیاد ولادت امام حسین علیه‌السلام و امام سجاد علیه‌السلام و گرامیداشت روز پاسدار گفت: برگزار‌ی همایش ملی تحول محلات کار وزین، محله‌محور و مردم پایه تأثیرگذاری است که مستندات قرآنی و عقلایی دارد، خداوند سبحان در آیات قرآن مومنین را خطاب قرار می‌دهد و در مباحث مختلف خطاب وحی، مردم جامعه هستند و این نمایانگر اهمیت حضور و نقش مردم در حاکمیت جامعه اسلامی است.

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه افزود: برای انسان‌های معاصر موضوع حکمرانی در تمام جوامع دنیا مهم است و بر این اساس ایدئولوژی‌های مختلف در جهان شکل گرفته، به‌خصوص در چهار دهه اخیر که از میان الگو‌های ارائه شده محققان و پژوهشگران به اتفاق به این نتیجه رسیده‌اند و جامع‌ترین و بهترین شیوه حکمرانی مردمی شبکه‌ای است که برمبنای مسئله‌محوری و رفع مشکلات جامعه است که این نوع شیوه حکمرانی عقلایی به‌کارگیری و استفاده از مردم و نخبگان در محلات برا‌ی رفع معضلات و آسیب‌های اجتماعی و رشد جامعه را شامل می‌شود.

 حکمرانی الهی و مردمی مقبول‌ترین نوع حکمرانی است 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه توضیح داد: مشارکت، تحلیل مشکلات و ارائه راهکار برای حل مسائل و آسیب‌های موجود در محلات، اجتماع، سیاست‌گذاری صحیح توسط مردم و نخبگان به کاهش و رفع معضلات اجتماعی و اقتصادی منجر شده و موجب توسعه محلات و جامعه می‌‌شود.

خسروپناه اضافه کرد: به گفته قرآن و تجربه‌ عقلا بهترین شیوه حکمرانی، حکمرانی ولایی مردم پایه است که مساجد می‌توانند به‌عنوان پایگاه‌های محلات در توسعه این روش حکمرانی عمل کنند و فرهنگسرا یا مراکز مورد پذیرش اهالی محل نیز می‌توانند مکانی مناسب برای حضور نخبگان، هیئت‌های اندیشه‌ورز، اهالی و افراد دغدغه‌مند برای رفع مشکلات محلات و اجتماع باشند تا مردم محلات از این طریق درگیر با مسائل چالش برانگیز در اجتماع باشند و به‌عنوان شهروند مبلغ و اثربخش در این پایگاه‌ها، علم و معرفت برمبنای نظام‌های معرفتی، اسلام را تشریح و جریان‌های فکری و فرهنگی جهان را مورد ارزیابی قرار دهند و شبهات موجود را برطرف سازند.

وی تأکید کرد: با برگزاری این همایش‌ها باید مشکلات و معضلات اجتماعی محلات بررسی و رفع شود و در نهایت شاهد کاهش مصرف‌گرایی، تهیه سند‌های کاربردی تحول‌آفرین، رواج امیدآفرینی، اشتغالزایی و توسعه جامع اسلامی در محلات باشیم.

شهید سلیمانی شخصیتی برجسته و تأثیرگذار است

فرمانده سپاه امام سجاد(ع) استان هرمزگان هم در این همایش با قدردانی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی در برگزاری این همایش بر ضرورت تحکیم جایگاه مهم با پشتوانه‌ مردمی تأکید کرد و گفت: مساجد، کتابخانه‌ها، پایگاه‌های بسیج و ... اماکنی هستند که می‌توان در تغییر شکل محلات از آن کمک گرفت.

اباذر سالاری با ذکر خاطراتی از شهید حاج قاسم سلیمانی، این شهید را شخصیتی برجسته و تأثیرگذار نامید که توانست با همدلی، همراهی در دل مردم جای بگیرد و تأثیرات شگرف و عمیقی را در روح و روان مردم به‌عنوان یک شخصیت محبوب و دوست داشتنی بگذارد.

حکمرانی الهی و مردمی مقبول‌ترین نوع حکمرانی است 

وی ابراز امیدواری کرد که برای ایجاد تحول در محلات نیاز است تا شخصیت‌های محبوب پا به میدان بگذارند و در راستای رشد، توسعه و بالندگی فرهنگی، سنتی و دینی مذهبی گام‌های بزرگی بردارند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این همایش با اشاره به نقش دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاهی پاسخگو و مسئله‌محور گفت: دانشگاه به‌عنوان یک مغز متفکر، اندیشمند و تأثیرگذار توانسته تغییرات شگرف و ینیادین در لایه‌های جامعه ایجاد کند.

محمدحسین رنجبر با بیان اینکه دانشگاه یک موسسه کارآمد و تأثیرگذار است و می‌تواند با تربیت نسل جوان و اشاعه فرهنگی دینی و انقلابی در کنار توان مهارت‌آموزی و کارآفرینی، تحول در محلات را با نگاهی نو و فناورانه رقم بزند، گفت: دانشگاه مکانی است که تأثیرات آن در یک شهر به وضوح پیداست و می‌تواند در ارتقای سطح کیفی برنامه‌های علمی، فرهنگی و ... کمک شایان توجهی در عرصه تغییرات مثبت داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب